Mascarponecreme med havtorn

Du visar för närvarande Mascarponecreme med havtorn

Det här blev en av de godaste desserter jag har ätit på ett tag faktiskt. Mascarponecreme med havtorn,  frukt och bär med smulade grahamskex.

Jag fick en burk med himmelskt god havtornssylt eller kräm eller puré…vet faktiskt inte vad den kallas….spelar inte så stor roll egentligen….smaken, den smaken. Den använde jag av när jag gjorde mascarponecremen, ett bra beslut visade det sig. Jag skulle ha kunnat sitta och äta enbart cremen med sked…..Detta måste lagas igen….fast jag behöver klura ut hur den goda havtornspurén lagas till…annars blir det inte så många fler gånger.

Mascarponecreme med havtorn

125 g mascarpone

1 1/2 dl grädde

2-3 msk havtornssylt (eller kräm)

frukt och bär

grahamskex, ex digestive

Blanda mascarpone och havtornssylt. Vispa grädden och rör ner. Varva i glas med smulade grahamskex och valfria frukter och bär. Jag använde mango, hallon, kiwi och granatäpple. Men man tar det man har hemma! Sen äter man och njuter!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar