Det här blev en av de godaste desserter jag har ätit på ett tag faktiskt. Mascarponecreme med havtorn, frukt och bär med smulade grahamskex.
Jag fick en burk med himmelskt god havtornssylt eller kräm eller puré…vet faktiskt inte vad den kallas….spelar inte så stor roll egentligen….smaken, den smaken. Den använde jag av när jag gjorde mascarponecremen, ett bra beslut visade det sig. Jag skulle ha kunnat sitta och äta enbart cremen med sked…..Detta måste lagas igen….fast jag behöver klura ut hur den goda havtornspurén lagas till…annars blir det inte så många fler gånger.
Mascarponecreme med havtorn
125 g mascarpone
1 1/2 dl grädde
2-3 msk havtornssylt (eller kräm)
frukt och bär
grahamskex, ex digestive
Blanda mascarpone och havtornssylt. Vispa grädden och rör ner. Varva i glas med smulade grahamskex och valfria frukter och bär. Jag använde mango, hallon, kiwi och granatäpple. Men man tar det man har hemma! Sen äter man och njuter!