Att göra en nudelwok med de grönsaker som finns hemma i kylen och lite asiatisk smaksättning är både enkelt och blir oftast väldigt gott. Har man inte nudlar kan de med bytas ut mot ris. Har man varken nudlar eller ris, så är många sorters grönsaker ett fullgott alternativ.
Nudelwok
1/2 förpackning äggnudlar
1 schalottenlök
2 salladslök
1/2 chili
3-4 cm ingefära
8 – 10 broccolibuketter
1 dl ärtor
1 näve spenat
1 näve ärtskott
1-3 tsk sriracha
2-3 msk oystersauce
1 msk japansk soja
1/2 – 1 dl vatten
1/2 lime
1 kruka koriander
rostad kokos
1. Koka äggnudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp i mindre bitar och låt dem rinna av när de är färdiga.
2. Hacka lök, salladslök och chili fint. Riv ingefäran.
3. Stek lök, chili och ingefära mjukt i rapsolja.
4. Tillsätt broccoli och låt de steka med en kort stund.
5. Tillsätt ärtor, soja, sriracha, oystersauce och lite vatten. Puttra sakta till dess att broccolin är lagom mjuk.
6. Lägg i nudlar, spenat och ärtskott. Pressa över lime och toppa sist med hackad koriander.
7. Strö över rostad kokos vid serveringen.