Soppa är verkligen en favoriträtt för mig, framförallt när det är kallt och burrigt utomhus. Den här champinjonsoppan kommer definitivt att bli en ny soppfavorit.
Oftast gör jag en mixad soppa men den här gången gjorde jag inte det. Istället fick det vara både bitar av champinjoner och lök i den. Så god, mild men ändå så många härliga smaker.
Champinjonsoppa
250 g champinjoner (gärna små)
1/2 gul lök
1 salladslök
2 1/2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk torkad timjan
3/4 msk majsstärkelse
1/2 tsk balsamicocreme
smör till stekning
persilja
1. Hacka gul lök fint och skiva salladslöken tunt.
2. Dela champinjonerna i mindre tunna skivor.
3. Stek löken mjuk i smör på låg värme. Låt champinjonerna steka med mot slutet.
4. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, balsamicocreme och timjan. Koka cirka 10 minuter.
5. Red av soppan med maizena till önskad tjocklek och blanda sist ner hackad persilja.
Servera med en god macka eller njut soppan som den är!