Ikväll blev det grillat till middag. Jag hade fyra tunnskivade kycklingfiléer som jag marinerade och grillade tillsammans med grönsaker och halloumi. Detta serverades med en god kall sås med smak av timjan och rödlök.
Marinad till kyckling
1/4 dl japansk soja
1/4 dl olivolja
1 1/2 tsk sambal oelek
Jag blandade till marinaden i dubbla plastpåsar och lät kycklingen marinera 3-4 timmar. Påsen vände jag några gånger under tiden så att marinaden kom åt överallt.
Sedan grillade jag kyckling, halloumi, champinjoner, tomater, majs och squash.
Till detta serverade jag en kall sås. Cirka 1 dl creme fraiche, 1/2 dl hackad timjan, 1/2 hackad rödlök (liten), 1 tsk flytande honung, 2-3 tsk pressad citron och lite flingsalt.
Över de grillade grönsakerna ringlade jag lite balsamicocreme och strödde på flingsalt.