Mascarponekräm med limoncello och havrefras

Du visar för närvarande Mascarponekräm med limoncello och havrefras

En god dessert som får smak av den italienska citronlikören, Limoncello. Har man inte citronlikör kan man förstås byta ut den mot pressad apelsin eller citron istället.

Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Då smular man havrefraset på toppen. Vid den här tillagningen valde jag att servera i portionsglas men båda sätten fungerar.

Beroende av hur stora dessertglas man använder räcker det till ungefär 8 portioner, kanske något mer om inte glasen är så stora.

 

Mascarponekräm med limoncello

250 g mascarpone

3 msk limoncello

3 ägg

1 1/4 dl strösocker

 

1. Separera äggulor och vitor. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet.

2. Tillsätt mascarpone lite i taget och blanda väl.

3. Vispa vitorna i en annan bunke till hårt skum och vänd ner försiktigt i mascarponesmeten.

4. Ställ in bunken i kylen till dess att det är dags att äta, eller fördela i portionsglas innan man ställer svalt.

5. Vid servering varva mascarponekrämen och havrefras med färska bär. Idag blev det hallon och körsbär från trädgården. Om krämen redan är fördelad i portionsglas toppar man den med havrefraset och bären.

 

Havregrynsfras

40 g smör

1 3/4 dl havregryn

3/4 dl strösocker

1 krm kanel

 

1. Smält smöret i en stekpanna.

2. Tillsätt havregryn, strösocker och kanel. Fräs under omrörning till dess att grynen fått fin färg.

3. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.

 

Hallon, körsbär och havrefras.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar