Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag. Tillsammans med potatispuré och små fina ärtor smakade det smaskens.
Ugnsbakad torskrygg med bacon
1 förpackning bacon
torskrygg
1. Stek bacon och låt det rinna av på papper, hacka det sen.
2. Gör såsen.
3. Krydda fisken med salt och svartpeppar och lägg i en ugnsform. Häll över såsen och stoppa in i ugnen, 175°, 15-20 min.
4. När fisken är färdig lägger man på det hackade baconet och serverar med potatispurén och ärtorna.
Sås
2 schalottenlökar
1/2 fiskbuljongtärning
2 – 2 1/2 dl grädde
citron
smör
svartpeppar
Hacka schalottenlöken fint och stekt mjukt i en klick smör. Smula ner buljongtärningen och häll på grädden och låt det hela koka ihop. Smaka av med pressad citron och nymald svartpeppar.
Potatispuré
6-7 potatisar
1 klick smör
1 skvätt grädde
2 dl fint riven parmesan
salt, svartpeppar
Koka potatisen, häll av vattnet och pressa ner i en bunke över en rejäl klick smör. Blanda ner grädden och den nyrivna parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ärtor
Värm ärtorna i saltat vatten med en klick smör i. Krydda med svartpeppar och pressa över lite citron innan servering.