I skålen i köket låg det ett gäng tomater som väldigt gärna ville bli tillagade. I kylen fanns en förpackning färsk potatisgnocchi. De båda ingredienserna blev basen till dagens middag. Såsen passar förstås lika bra till pasta eller som tillbehör till en god köttbit eller varför inte mixa den och använda den som pizzasås. Mums.
Hemgjord tomatsås
3-4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1/2 msk röd currypaste
1 tsk vinäger
1 tsk balsamicocreme
salt, svartpeppar
basilika
parmesan, gnocchi
1. Hacka lök och vitlök fint. Med olja i en gryta får löken steka sig mjuk på låg värme.
2. Hacka sedan tomaterna och låt dem göra löken sällskap.
3. Koka ihop tillsammans med tomatpuré, currypaste och vinäger.
4. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och balsamicocreme.
5. Hacka basilika och blanda ner i såsen precis innan servering.
6. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag och blanda sen ner dem i tomatsåsen.
Sen var det bara själva ätandet kvar. Med nyriven parmesan över det hela gick det alldeles utmärkt att tömma tallriken. Jag hade dessutom tur, det blev lite rester kvar. Passar till lunch senare under veckan.