Matjessill dag 1 och 2

Du visar för närvarande Matjessill dag 1 och 2

Det enkla är ofta det goda. Färskpotatis och matjessill är en riktig sommarhöjdare. Jag var ensam hemma häromkvällen så jag öppnade en burk sill och kokade fin färskpotatis.

Förstås blev det rester så dagen efter gjorde en sallad på det. I den ingick, 4-5 små kokta färskpotatisar, 2 kokta ägg, 5-6 sillbitar, 1 salladslök, i knippe gräslök.

Jag använde äggskivaren och delade ägg och potatis i. Först åt ena hållet, sen åt det andra. Det blev lagom stora bitar. Lök, gräslök och sill hackades med kniv. Sedan blandade jag allt med 1 msk majonnäs och cirka 1/2 – 1 dl creme fraiche. Några varv med svartpepparkvarnen fick avsluta det hela. Mums på knäckemacka.

 

Matjessallad på gång!
Krämigt god på knäckemacka.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar