Ofta när jag ska grilla lägger jag det som ska grillas i marinad ett tag innan. Idag var inget undantag. Jag hade kycklingfiléer som jag delat så att det blev fyra tunnare delar. De lades i marinad 3-4 timmar innan de åkte på grillen tillsammans med tilltryckt färskpotatis, majs och halloumi.
Marinad till kyckling
1/2 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk ketjap manis
1/2 lime
1 msk honung
Blanda marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner det som ska grillas. Vänd några gånger under marineringstiden så att det goda kommer åt överallt.
Tilltryckt potatis
Jag kokade färskpotatis som jag lade på folie och tryckte till med en gaffel. En liten klick smör på varje potatis, lite flingsalt och hackad thaibasilika. På toppen massor av riven parmesan. Sedan vek jag ihop till ett paket och lade det på grillen så att det blev varmt och osten smälte.
Grillad majs, halloumi och lite sallad smakade gott till. Jag serverade också thaibasilikasåsen som var kvar sen vi åt fisk häromdagen.