Kladdkaka a la Gunilla

Under en period när jag arbetade på en förskola brukade kokerskan, Gunilla, baka kladdkaka till fredagsfikat. En supersmarrig kaka med choklad som rinner ut när man äter den ljummen.

Grunden i receptet är Gunillas men jag har bytt ut margarinet till smör och blockchoklad till 70% choklad. Annars är det identiskt. Vill man ha en mildare chokladsmak kan man ta en mörk choklad med lägre kakaohalt.

200 g mörk choklad 70 %

200 g smör

4 ägg

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

’1 tsk bakpulver

1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda försiktigt äggsmeten med den avsvalnade chokladen och smöret.

4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i blandningen. Vipsa inte kraftigt, då sjunker smeten.

5. Grädda 12-15 min i 225º i en smord och ”bröad” springform. Kakan ska inte stanna till utan vara lös i mitten. ( då rinner chokladen ut så där härligt när man äter den).

Servera gärna med hallon och grädde! Alltid god men smakar allra bäst ljummen!

DSC_0786

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar