Jag var sugen på köttfärspaj med ananas i. Sonen önskade gammal hederlig spaghetti och köttfärssås, fast nylagad. Hans önskan vann.
Köttfärssås
ca 500 g färs (älg hos oss)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 salladslök
rapsolja
1 gul paprika
1 dl tomatsås (som följer med färdig pizzadeg)
1 dl vatten
2 1/2 dl krossade tomater
salt, svartpeppar, cayennepeppar, paprikapulver
1. Jag stekte fint hackad lök mjuk i rapsolja.
2. Därefter var det dags att bryna färsen innan även den hackade paprikan blandades ner.
3. Jag kryddade med salt, svartpeppar, paprikapulver och lite cayennepeppar.
4. Sedan hällde jag på tomatsås, krossade tomater och vatten. Jag lät allt koka ihop och smakade av med lite mer kryddor.
5. Riven parmesan på toppen när det var dags att äta, gott.
Faktum är att jag var glad över valet av middagsmat. Det blev jättegott!