Jag hade tagit upp kyckling ur frysen som skulle bli dagens middag. För att variera mig lite valde jag att göra en lasagne. Av två filéer blev det en stor form lasagne. Den räcker till 4-6 portioner. Allt beroende på hungerläget.
Kycklinglasagne
2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
anchochili, paprikapulver, salt och svartpeppar
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl tomatsås (av pizzatyp)
5 körsbärstomater
250 g keso
1 dl creme fraiche
150 g riven ost
persilja/ koriander
1. Dela kycklingen i munsbitar och stek i rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar.
2. Hacka lök, vitlök och salladslök fint och stek mjukt.
3. Blanda kyckling och lök. Häll på tomatsås, krossade tomater, hackade körsbärstomater och tomatpuré. Krydda med anchochili och paprikapulver. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. (Vill man gör man som min mormor gjorde och tillsätter en nypa socker också för att lyfta tomatsmaken.) Låt det koka ihop till dess att kycklingen är klar.
3. Blanda keso och creme fraiche.
4. Varva kycklingsås, lasagneplattor och kesoblandningen i flera lager. Toppa med riven ost.
5. Gratinera i 175°, 30-40 minuter till dess att lasagneplattorna är mjuka och den fått fin färg. Eventuellt kan man höja värmen mot slutet.
6. Servera med valfri sallad och gärna lite koriander eller persilja på!