Tänk att det är så mycket roligare att laga mat när man kan grilla. Allt blir enklare tycker jag. Marinerad kyckling på spett och tilltryckta potatisar i foliepaket tillsammans med grillad halloumi och majs. Lite bacon åkte på grillen också!
2 kycklingfiléer i bitar läggs i en marinad minst några timmar.
Marinad
1/2 dl rapsolja
1 dl japansk soja
1/4 dl teriyakisås
1 msk sambal oelek
Låt kycklingen rinna av och trä upp dem på spetten och grilla dem runt om.
Tilltryckta potatisar
Kokta små potatisar
kryddsmör (hade i kylen sen tidigare)
parmesanost
Koka små potatisar och tryck till dem. Fördela mycket gott kryddsmör på potatisarna och riv rikligt med parmesan över. Vik ihop foliepaketen och lägg dem på grillen.
Kryddsmör
Cirka 75 g mjukt smör blandades med 1 fint riven vitlöksklyfta, 2-3 msk hackad timjan och lite flingsalt.