Marinerade kycklingspett

Marinerade kycklingspett

Tänk att det är så mycket roligare att laga mat när man kan grilla. Allt blir enklare tycker jag. Marinerad kyckling på spett och tilltryckta potatisar i foliepaket tillsammans med grillad halloumi och majs. Lite bacon åkte på grillen också!

 

2 kycklingfiléer i bitar läggs i en marinad minst några timmar.

Marinad

1/2 dl rapsolja

1 dl japansk soja

1/4 dl teriyakisås

1 msk sambal oelek

 

Låt kycklingen rinna av och trä upp dem på spetten och grilla dem runt om.

 

Tilltryckta potatisar

Kokta små potatisar

kryddsmör (hade i kylen sen tidigare)

parmesanost

 

Koka små potatisar och tryck till dem. Fördela mycket gott kryddsmör på potatisarna och riv rikligt med parmesan över. Vik ihop foliepaketen och lägg dem på grillen.

 

Kryddsmör

Cirka 75 g mjukt smör blandades med 1 fint riven vitlöksklyfta, 2-3 msk hackad timjan och lite flingsalt.

 

image
Här grillas det för fullt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar