För ett tag sedan ville sonen laga nudelsoppa med kyckling. Han hade sett nåt recept på en amerikansk sida som han skulle testa. Det recept han hittat utgick han ifrån men sedan valde han att byta ut selleri mot salladslök. Soppan blev mycket god så han fick berätta hur han hade gjort så att jag kunde skriva ner receptet.
Nudelsoppa med kyckling
2 kycklingfiléer
äggnudlar
1 morot
3 schalottenlökar
2 salladslökar
7 1/2 dl hönsbuljong
persilja
timjan
salt, kycklingkrydda
1. Hacka schalottenlök och salladslök fint. Riv moroten fint. Stek mjukt i smör i en kastrull.
2. Dela kycklingen i munsbitar och bryn den i rapsolja. Krydda med salt och kycklingkrydda. Häll sedan över kycklingen i kastrullen med löken och moroten.
3. Tillsätt buljong och låt soppan koka en stund till dess att moroten har lagom mycket tuggmotstånd och kycklingen är klar.
4. Koka under tiden äggnudlar i en egen kastrull och tillsätt dem i soppan tillsammans med hackad persilja (från frysen) och timjan (från en kruka i köksfönstret.
5. Smaka ev. av med mer kycklingkrydda innan serveringen.
Smaklig spis!