En god kycklingmiddag lyckades jag få till i lördags. Jag hade majskyckling i frysen som jag fyllde och lagade till middag.
Fyllda majskycklingfiléer
3 kycklingfiléer
Fyllning
1/2 pkt philadelphiaost (175g)
1/2 dl creme fraiche
5 msk hackad koriander
5 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
chiliflakes eller svartpeppar
3 skivor prosciutto
Sås
1/2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl grädde
1/2 msk soja
1. Dela kycklingfiléerna tvärsöver utan att skära itu dem helt. Salta lätt.
2. Blanda philadelphiaost, creme fraiche, riven vitlök och hackade kryddörter tillsammans med lite svartpeppar eller chiliflakes.
3. Fördela fyllningen i filéerna. Lägg dem i en ugnsform.
4. Linda prosciuttoskivor runt filéerna. Mina skivor var trasiga så det blev inte så snyggt lindat (smaken var det dock inget fel på).
5. Blanda till såsen som hälls runt kycklingfiléerna i ugnsformen.
6. Stek i ugnen 200°, till dess att kycklingen är genomstekt.
Potatisgratäng
5 potatisar
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 dl stark riven ost
chiliflakes, salt
Jag skivade potatisen, saltade och lade skivorna i en ugnsform. Sedan strödde jag den rivna osten över. Övriga ingredienser blandade jag ihop och hällde över potatisen. In i ugnen bredvid kycklingen.