Jag tog upp ett paket kalvfärs ur frysen. Först tänkte jag göra Wallenbergare men det blev helt vanliga burgare med snabbinlagd rödlök och gurka. Hemfriterade pommes gjorde vi också! Mycket gott men jag funderar lite över hur man ska få den friterade potatisen att behålla krispigheten? De mjuknar ganska fort när man väl tagit upp dem ur fritösen. Jag har testat alla varianter med att förkoka, blötlägga och fritera två gånger men tycker inte att jag får till dem perfekt. Hur tusan gör de på restaurang?
Hamburgarna fick i alla fall klart godkänt av både mig och sonen. Han undrade vad jag kryddat med och det är ett gott betyg från honom.
Hamburgare
300 – 400 g kalvfärs
1/4 dl kallpressad rapsolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk anchochili
svartpeppar
Blanda alla ingredienser väl och gör fyra stora bollar. Platta ut och stek i stekpannan. Idag stekte jag bara två, de andra lade jag mellan plastfolie i frysen till en annan dag.
Dubbelfritera. Upp. Vila och rinna av i 2-3 min, ner igen.
Tack!! Det ska jag testa, har läst en massa tips om florsocker när potatisen ska blötläggas och annat jox…..