Hemmagjorda burgare med anchochili

Du visar för närvarande Hemmagjorda burgare med anchochili

Jag tog upp ett paket kalvfärs ur frysen. Först tänkte jag göra Wallenbergare men det blev helt vanliga burgare med snabbinlagd rödlök och gurka. Hemfriterade pommes gjorde vi också! Mycket gott men jag funderar lite över hur man ska få den friterade potatisen att behålla krispigheten? De mjuknar ganska fort när man väl tagit upp dem ur fritösen. Jag har testat alla varianter med att förkoka, blötlägga och fritera två gånger men tycker inte att jag får till dem perfekt. Hur tusan gör de på restaurang?

Hamburgarna fick i alla fall klart godkänt av både mig och sonen. Han undrade vad jag kryddat med och det är ett gott betyg från honom.

Hamburgare

300 – 400 g kalvfärs

1/4 dl kallpressad rapsolja

3/4 tsk salt

1/2 tsk anchochili

svartpeppar

Blanda alla ingredienser väl och gör fyra stora bollar. Platta ut och stek i stekpannan.  Idag stekte jag bara två, de andra lade jag mellan plastfolie i frysen till en annan dag.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Freudrik

    Dubbelfritera. Upp. Vila och rinna av i 2-3 min, ner igen.

    1. Katarinas spis

      Tack!! Det ska jag testa, har läst en massa tips om florsocker när potatisen ska blötläggas och annat jox…..

Lämna ett svar