Det var dags att testlaga ännu ett av mina recept till vårt lokala månadsmagasin. Den här gången var det lax som stod i fokus tillsammans med pasta och saffran. Lättlagat, snabbt och mycket gott. Gillar man inte så mycket saffranssmak tar man inte hela saffransbrevet. För att lyxa till det lite är det gott att tillsätta lite räkor precis innan servering.
Laxpasta med saffran (2-3 portioner)
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/3 röd chili
1 näve salladsärtor
2 laxbitar i kuber
2 1/2 dl grädde
1 dl krossade tomater
1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande fond
2 tsk balsamicocreme
1 kuvert saffran
1. Hacka lök, vitlök och chili fint.
2. Stek mjukt i smör och häll sedan på saffran, grädde, krossade tomater, buljongtärning och balsamicocreme. Låt koka ihop en stund.
3. Skär laxen i kuber och salta lätt. Lägg sedan i dem i saffranssåsen. Lägg samtidigt i salladsärtorna i lagom stora munsbitar.
4. Servera till tagliatelle.