Ifjol när mina äppelträd höll på att rasa omkull var jag tvungen att beskära dem ganska grymt. Inte räknade jag med att det skulle bli några äpplen i år, men se det blev det. Därför gjorde jag en snabb och härligt knäckig äppelpaj.
Knäckig äppelpaj
5-6 äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl råsocker
1 dl strösocker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1. Smält smöret och blanda ner grädde och sirap. Ge det ett snabbt uppkok.
2. Ta kastrullen från plattan och blanda ner havregryn, socker, mjöl, kanel och bakpulver.
3. Skiva äpplen och lägg i en pajform.
4. Bred knäcksmeten över.
5. Grädda i 200°, 30- 40 minuter till dess att ytan stelnat och fått din färg.
Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller lättvispad grädde.