Dessa små minibakelser passar utmärkt att ha på efterrättsbordet nu när vårens och sommarens festligheter närmar sig. Att de smakade gott fick jag bevis på häromdagen. De hade en strykande åtgång när jag bjöd på dem på jobbet!
Minibakelser med krämig kaneltopping (30-40)
Botten
150 g digestivekex
75 g smör
Kaneltopping
200 g mascarpone
100 g philadelphiaost
1/2 pressad lime
1 tsk flytande honung
3/4 tsk vaniljsocker
2-4 krm kanel
1. Smula digestivekex och blanda med smält smör.
2. Lägg en tesked av kexmixen i botten på bakformar (storleken större än knäckform). Det blir cirka 30-40 stycken.
3. Blanda ihop alla ingredienser utom lime och kanel till toppingen. Smaka av med kanel och limejuice så att smaken blir som man vill ha den. Börja med den mindre mängden och tillsätt mer allteftersom.
4. Fyll en spritspåse och spritsa i varje form.
5. Toppa med ett blåbär.