Minibakelser med krämig kaneltopping!

Du visar för närvarande Minibakelser med krämig kaneltopping!

Dessa små minibakelser passar utmärkt att ha på efterrättsbordet nu när vårens och sommarens festligheter närmar sig. Att de smakade gott fick jag bevis på häromdagen. De hade en strykande åtgång när jag bjöd på dem på jobbet!

 

Minibakelser med krämig kaneltopping (30-40)

Botten

150 g digestivekex

75 g smör

Kaneltopping

200 g mascarpone

100 g philadelphiaost

1/2 pressad lime

1 tsk flytande honung

3/4 tsk vaniljsocker

2-4 krm kanel

1. Smula digestivekex och blanda med smält smör.

2. Lägg en tesked av kexmixen i botten på bakformar (storleken större än knäckform). Det blir cirka 30-40 stycken.

3. Blanda ihop alla ingredienser utom lime och kanel till toppingen. Smaka av med kanel och limejuice så att smaken blir som man vill ha den. Börja med den mindre mängden och tillsätt mer allteftersom.

4. Fyll en spritspåse och spritsa i varje form.

5. Toppa med ett blåbär.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar