Eftersom jag har en son som gillar nuggets är det så lätt att laga det när det är kycklingdags. Men den här gången blev det en gryta med pesto och lite annat smått och gott. Peston gjorde jag enligt mitt eget recept men man kan naturligtvis köpa färdig. Det fungerar lika bra.
Krämig kyckling med pesto och soltorkade tomater
2 kycklingfiléer
salt
1 dl hackad salladslök, ca 4 stycken
1 vitlöksklyfta
1 dl hackade soltorkade tomater i olja, ca 5-6 halvor
1/2 dl pesto (gärna hemgjord)
2 dl grädde
ev. 1/4 hönsbuljongtärning eller kycklingfond
1. Finhacka salladslök och vitlök och fräs mjukt i rapsolja.
2. Dela kycklingen i mindre bitar, salta lätt och bryn i oljan.
3. Blanda samman kyckling, lökhack och soltorkade tomater.
4. Häll på grädde och pesto och låt allt puttra cirka 10 minuter till dess att kcklingen är klar.
5. Smaka ev av med lite hönsbuljong eller kycklingfond. Men akta så att det inte blir för salt. Man kan också tillsätta mer pesto om det behövs. Smaka, smaka, smaka.
6. Serveras med fördel till pasta eller ris. Hos oss blev det ris och spenat- och tomatsallad.