En sak som jag alltid trott varit krångligt att göra är egen nyponsoppa. Men med nyponskalsmjöl går det snabbt och lätt. Det tar nog inte så mycket längre tid än att koka från pulver.
Soppan blir lite mörkare än den färdigköpa eller den man kokar med pulver men den smakar så mycket godare, det går inte att jämföra (tycker jag).
Hemgjord nyponsoppa
1/2 dl nyponskalsmjöl
1/2 dl råsocker
1 msk potatismjöl
6 dl vatten
1/2 msk limejuice
2 msk honung
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Häll långsamt på 2 dl vatten och vispa samtidigt så att det blandas väl.
3. Häll över i en kastrull och blanda med resten av vattnet och limejuicen.
4. Koka upp, ta från plattan och låt svalna något innan du rör ner honungen.
Vill man ha en tjockare nyponsoppa ta bara lite mer potatismjöl. Kanske 1 1/4 msk istället.