Jag köpte en pumpa och karvade ur den för att kunna tända ljus på bron. Då blir det ju en del pumpakött över som jag passade på att baka en god kaka av.
Pumpakaka
100 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
300 g skalad pumpa
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk vatten (börja med den mindre mängden)
kanel
1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2. Finriv pumpaköttet och rör ner i smeten.
3. Blanda mjöl, kanel, kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5. Grädda i 175º, cirka 40 minuter. Låt kakan svalna.
6. Rör samman florsocker och vatten och bred över kakan. Låt det stelna.
7. Sikta över kanel gärna med schablon i mitten. I form av ex ett spöke.
Sonen åt med god aptit av kakan på kvällen så nu ser den ut som Pacman….