I kylen fanns det fläderälg kvar. Dessutom låg där en smördeg som det var dags att göra något av. Det blev nån slags gratäng med ett smördegslock. Gott blev det i alla fall, kommer alldeles säkert att göra något liknande igen.
Fläderälg under täcke
kokt potatis
stekt älg
1 stor vitlöksklyfta
soltorkade tomater, 5-6 halvor
basilika
sås (kvar sen Fläderälgsmiddagen)
1. Lägg kokt potatis i skivor i botten på en smord ugnsform.
2. Skivad älgstek är lager nummer två.
3.Därefter är det dags för hackade soltorkade tomater och hackad vitlök.
4. Skivad mozarella och hackad basilika får toppa det hela innan man häller över såsen (också rester sen vi åt av Fläderälgen).
5. Lägg på ett lock av smördeg och skär bort det som är överflödigt. Tryck ner degen lite runtom. Skär små hål och dekorera med överbliven smördeg.
6. Pensla med uppvispat ägg och gratinera i ugnen 225º, 20-30 minuter.