Långstekt älg
50 cl ljust öl
1 köttbuljongtärning
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl ketjap manis
1/2 dl hoisinsås
1/2 dl sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
5-6 vårlökar
1. Dela vitlök, gul lök och chili i mindre bitar och lägg i alla ingredienser i en stor järngryta. Vårlökarna läggs i hela.
2. Sätt in stekgrytan i ugnen, 175º, 2-3 timmar. Ta ut grytan och vänd köttet efter ungefär halva tiden.
3. När köttet är riktigt mört tas det upp och får vila i folie.
4. Såsen gjorde jag av grädde och stekskyn. Smaka av med steksky till dess att smaken blir lagom. Låt såsen koka ihop och red av med lite maizena.
5. Till detta gjorde jag en potatisgratäng med vitlök, parmesan, chiliflakes och grädde.