En enkel och god tårta till morsdagsfikat bestod i vårt hem av marängbotten, lemon curd, grädde och frysta tinade bär.
På en marängbotten (färdigköpt idag) bredde jag ett lager lemon curd (fanns i kylskåpet).
Sedan vispade jag grädde och täckte tårtan med. Sist av allt la jag hallon och svarta vinbär över. En både söt och lite syrlig tårta.
När det var klart startade jag kaffebryggaren och ringde efter min mamma!
Lemon curd a´la Leila Lindholm
3 citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan
Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.