Våffeldagen är här igen. Vi kommer inte att hinna grädda några våfflor i dag därför tjuvstartade vi och åt våfflor under helgen i stället. I år provade jag att följa ett recept som min mormor brukade göra när det var Våffeldagen.
Våfflorna blir väldigt frasiga och goda men det är inga våfflor att hålla varma någon längre stund, då tappar de frasigheten.
Våfflorna passar bra även med matigare tillbehör än de jag serverade, eftersom det inte är något socker i dem. Så vill man ha väldigt söta våfflor, faller nog inte dessa i smaken.
Frasvåfflor ( 8-9 st)
2 1/2 dl iskallt vatten
3 1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
2 msk smält smör
4 dl vispgrädde
1. Vispa vatten, vetemjöl, smält smör och salt till en jämn smet.
2. Vispa grädden hårt.
3. Rör försiktigt ner grädden i smeten.
4. Grädda genast våfflor. Smörj järnet de första gångerna.