Oj vilken matresa det blev!

Nu är vi tillbaka i kylan igen efter att ha tillbringat tre underbara veckor i Asien. Vietnam från söder till norr under två veckor, därefter en vecka i Thailand.

Intrycken har varit många och under vår resa i Vietnam fick vi så oerhört god mat. Vacker att se på, vällagad och en fröjd att äta! (Vi åt förstås gott även under semestern i Thailand).

Jag bjuder på några bilder som visar exempel på den mat vi blev trakterade med. Oftast serverades någonting som kallades ”Set menu”. En meny bestående av 7-10 olika rätter väl sammansatta efter hur smakerna passade ihop.  Oftast blev det Set menu både till lunch och middag….gissa om vi alltid fick äta oss mätta?

 

Grönsaker och skaldjur kokades hastigt i het smaksatt buljong!

 

 

En elefantöronfisk i närbild ( med chilitunga). Den ser kanske inte så god ut men smakade underbart!

 

Friterad bananblomma.
Kockarna var mästare på att skära ut dekorationer. Här av morot, kålrot och rädisa.
En mycket god och välsmakande fiskrätt.
En påfågel utskuren av grönsaker med ljus inuti. Full med små friterade vårrullar!
Vi besökte den lokala matmarknaden i Hoi an.
De mumsigaste räkor man kan tänka sig.
Ris med grönsaker och en god fisk till.
Riset tillagades i bananblad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar