Snart ekar det i kylskåpet…

Det var sonens tur att laga middag ikväll. Vår kyl börjar eka ganska tom vid det här laget så det fanns ingen uppsjö av mat att välja och vraka från. Smördeg, pesto och mozarella fanns, även lite pepparsalami. Pinjenötter hittade han i skafferiet.

En god fredagmiddag av det som fanns i kylen.

Det blev förstås smördegsplattor med godsakerna på, en av alla våra favoriter en fredag kväll. Ikväll gjorde han inte egen pesto utan tog ur den burk som fanns i kylen.

Sonen började med att breda ut peston på smördegen, rev mozarellabitar och basilikablad och lade på. Han rostade pinjenötterna i en het stekpanna och strödde dem över. Till serverade han sallad och pepparsalami.

Nygräddad med frestande doft.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar