Idag var det småruggigt utomhus, då passade det bra med en het, värmande soppa till middag. Eftersom vi är storkonsumenter av chili i vår familj använde jag mer än en halv chili i soppan vilket innebar att den blev härligt het. Men tycker man inte om chili kan man naturligtvis utesluta den och ta t.ex. svartpeppar i stället. Serverad med toast fick vi en god mättande middag.
Tisdagssoppa
2 morötter
2 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 liten röd paprika
4 1/2 dl vatten
1/2 tomatsås ( den sort som följer med färdig pizzadeg)
chili (efter eget tycke och smak, alternativt svartpeppar)
1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad persilja
1-2 dl grädde
paprikapulver
creme fraiche till servering
1. Skala morötter och potatis och vitlök och dela i mindre bitar.
2. Häll vatten, tomatsås och buljongtärning i en kastrull och koka grönsakerna mjuka. När morötter och potatis nästan är klart lägger man i paprikan och chilin den sista stunden. (Vitlöken får vara med från början även den).
3. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och mixa lite till.
4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och smaka av med paprikapulver och rör i hackad persilja precis innan servering.
5. Servera gärna soppan med en klick creme fraiche, det bryter av fint mot hettan från chilin.
6. Toast på morotsbröd i mackjärnet med pesto, mozarella och pepparsalami fullbordade vår middag!