Tidigare i veckan hade jag besök här hemma. Inte vilket besök som helst utan gästen hade med sig maten som skulle lagas till. Hon bjöd då på bulgursallad, till stekt kyckling. Men jag tänker mig att den passar lika bra till lax som jag av en händelse tänker bjuda på ikväll. Jag kommer inte ihåg exakt vilka grönsaker hon hade i, men så här gjorde jag. Salladen räcker nog till 5-6 personer (minst).
Bulgursallad
3 3/4 dl okokt bulgur
1/4 isbergshuvud
1/2 påse färsk spenat
1/2 påse ruccola
1 röd spetspaprika
1/4 gurka
1/4 purjolök i strimlor
1 röd lök i smala skivor
1 förpackning salladsärtor
körsbärstomater
Dressing
saften ur 1 lime
1/2 dl olivolja
1-2 msk balsamicocreme
svartpeppar
Gör så här:
1. Börja med att koka bulgur till 5 portioner
2. Skölj grönsakerna och dela sallad, gurka, paprika, lök, purjolök och salladsärtor i munsbitar.
3. Blanda alla grönsaker med bulgur. Toppa med hela eller delade körsbärstomater.
4. Blanda dressingen och slå den över.
( jag tjuvsmakade salladen och den blev god)