Bulgursallad

  • Inläggskategori:Sallad
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Tidigare i veckan hade jag besök här hemma. Inte vilket besök som helst utan gästen hade med sig maten som skulle lagas till. Hon bjöd då på bulgursallad, till stekt kyckling. Men jag tänker mig att den passar lika bra till lax som jag av en händelse tänker bjuda på ikväll. Jag kommer inte ihåg exakt vilka grönsaker hon hade i, men så här gjorde jag. Salladen räcker nog till 5-6 personer (minst).

Bulgursallad

3 3/4 dl okokt bulgur

1/4 isbergshuvud

1/2 påse färsk spenat

1/2 påse ruccola

1 röd spetspaprika

1/4 gurka

1/4 purjolök i strimlor

1 röd lök i smala skivor

1 förpackning salladsärtor

körsbärstomater

Dressing

saften ur 1 lime

1/2 dl olivolja

1-2 msk balsamicocreme

svartpeppar

Gör så här:

1. Börja med att koka bulgur till 5 portioner

2. Skölj grönsakerna och dela sallad, gurka, paprika, lök, purjolök och salladsärtor i munsbitar.

3. Blanda alla grönsaker med bulgur. Toppa med hela eller delade körsbärstomater.

4. Blanda dressingen och slå den över.

( jag tjuvsmakade salladen och den blev god)

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar