Igår kväll lagade jag en god fiskgryta till middag. Idag blev den förvandlad till fisksoppa! Det blev fyra portioner allt som allt. Sonen och jag åt av grytan och jag bjöd min mamma på soppa till lunch.
Fiskgryta
1 portionsbit lax
1 pangasiusfilé
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1/2 röd paprika
4-5 cm röd chili
1 förpackning krossade tomater
ca 2-3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
grädde
1/2 citron
salt, peppar, paprikapulver
1. Skär fisken i kuber och lägg på en tallrik. Salta och pressa över saften från citronen.
2. Hacka lök, vitlök fint. Skär moroten i små, små bitar och låt det fräsa i smör tills löken blir genomskinlig.
3. Hacka paprika och chili och låt det fräsa med en stund också.
4. Häll på krossade tomater, vatten och buljontärning och låt det koka till dess att morotsbitarna har lagom tuggmotstånd.
5. Späd med 1/2 – 1 dl grädde och krydda med paprikapulver, svartpeppar och ev. lite salt.
6. Lägg i fiskkuberna och låt dem precis bli färdiga.
7. Servera med kokt pressad potatis och sallad.
Fisksoppa
Ta fiskgryteresterna och späd med 2 dl vatten, 1/2 fiskbuljongtärning samt 1 dl grädde och låt allt bli varmt. Avsluta med att hacka och strö över dill! Mums!