Tagliatelle med kräftstjärtar

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag gjorde jag en gammal favorit till middag. En pastasås med både skinka och kräftstjärtar. Det låter kanske som en konstig kombination men jag lovar att det smakar toppengott!

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g rökt skinka ( tunna skivor)

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 burk kräftstjärtar i lag

cayennepeppar

salt, peppar

lime

persilja

smör

1. Koka tagliatelle.

2. Hacka lök, vitlök och skinka och fräs i smör.

3. Häll på grädde och creme fraiche och krydda med cayennepeppar och svartpeppar.  ( ev lite salt)

4. Låt det sjuda på låg värme medan pastan kokar.

5. Hacka i 1/2 dl persilja och lägg i kräftstjärtarna precis innan servering. Bara så att de blir varma.

6. Lägg upp på ett fat med tagliatellen underst och pressa över lime vid serveringen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar