När vi var i Nederländerna i början av sommaren blev vi bjudna på tacotårta. I kväll har jag lagat något liknande, som taco fast ändå annorlunda.
Man behöver tortillabröd, köttfärsröra och ostsås.
Börja med att göra en ostsås, gör 2-3 dl tjock vitsås med ca 1 dl riven ost i. Det ska vara mer som en stuvning än som en sås i konsistensen.
Köttfärsröra
1 hackad gul lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
600 g köttfärs
1 dl tacosås i valfri styrka
1 dl vatten
1-2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt, peppar, chiliflakes
2 dl riven ost
1. Börja med att steka löken mjuk på låg värme
2. Bryn sen köttfärsen och krydda.
3. Blanda med tacosås och vatten och låt det mesta av vätskan koka bort.
4. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.
5. Tillsätt den rivna osten till färsen sist av allt men spara lite att lägga ovanpå tårtan.
Nu har det blivit dags att lägga ihop tårtan
1. Lägg ett tortillabröd i botten på en smord ugnsform
2. Varva sen köttfärsröra och tortillabröd. Jag använde 5 bröd. Det ska vara ett tortillabröd överst.
3. Bred ut ostsåsen överst och toppa med lite extra riven ost.
4. Gratinera i ugnen ca 30 minuter i 200-225º eller till dess att det är genomvarmt och fått fin färg.
Servera med valfria grönsaker, creme fraiche och tacosås. Mumsigt en fredagkväll!