Padmes ostpaj

Padme, Luke Skywalkers och prinsessan Leias mamma har fått en egen paj uppkallad efter sig.

Börja med att göra en pajdeg. (Recept på pajdeg finns under Obi Wans köttfärspaj.) Låt den vila en stund i kylen och tryck sen ut den i en pajform.

3 dl riven ost, med fördel prästost eller västerbotten

4 ägg

3 dl grädde

1/2 tsk salt

lite svartpeppar

2 tsk stött kummin

Skivade tomater

1. Lägg den rivna osten i pajskalet.

2. Vispa ihop ägg, grädde, kummin, salt och peppar och häll över osten.

3. Skiva tomater och lägg ovanpå

4. Grädda i 220-225 º ca 20-25 minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar