Krämig senapskorv

Du visar för närvarande Krämig senapskorv

Det händer att jag köper hem falukorv ibland. Jag har ett recept här på hemsidan som påminner om korv stroganoff men som är en lite upphottad version med mer smak, den är ofta en favorit när det lagas till korv. Annars gillar jag klassisk stekt korv tillsammans med stuvade makaroner.

När det var dags att laga till middagen den här gången så blev det ett nytt hitte-på. Säkerligen finns det liknande recept på nätet, kanske är det till och med så att det här är en rätt alla brukar laga till. Alla utom jag. Hur som helst. Så här gick jag tillväga när jag lagade till en krämig senapskorv för första gången.

Krämig senapskorv

1 bit falukorv (eller annan korv)

1 gul lök

1 1/2 – 2 1/2 msk senap (söt och stark)

1 – 1 1/2 msk bostongurka

1/2 dl crème fraiche

1 1/2 – 2 dl grädde

1 knippe färsk persilja

rapsolja att steka i

1. Hacka löken fint och skär korven i mindre bitar.

2. Stek löken mjuk i rapsolja och tillsätt korven när löken blivit genomskinlig. Öka värmen.

3. Efter en stund tillsätts senap och bostongurka, crème fraiche och grädde. Börja med den mindre mängden senap och bostongurka. Låt koka ihop cirka 5 minuter.

4. Smaka av med mer senap och bostongurka till dess att det blir lagom mycket smak. Tillsätt eventuellt mer grädde om det behövs.

5. Hacka persiljan och blanda ner den precis innan servering.

Servera med ris eller potatis. Tomater är gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar