Grönsakspaj

Du visar för närvarande Grönsakspaj

Julaftonens middag det här året, 2022,  var raclette. Då blir det oftast grönsaker kvar, så även den här gången. När det var dags för lunch på juldagen gjorde jag därför en paj av resterna. Som av en händelse fanns en färdig pajdeg i kylen så den började jag med att förgrädda, cirka 10 minuter, i 225°.

I botten på det förgräddade pajskalet hamnade sedan, tomater, salladslök, paprika, majs och champinjoner. Sedan rev jag ner prästost och goudaost. Cirka 3 – 4 dl. Jag gjorde därefter en äggstanning med 3 ägg, 2 dl grädde, lite salt, svartpeppar, paprikapulver och hackad färsk timjan.

Därefter gräddades pajen 20 – 30 minuter på 200°.

Hos oss serverades även några potatisbakelser, apelsin och mozzarellasallad och överblivna köttbullar till. Alla åt av det de var mest sugna på.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar