Jag gillar som bekant mat som går snabbt att laga till men som samtidigt har många goda smaker. En sån rätt är de här pannkakorna som såg dagens ljus för första gången i början av september. Det blev rätt många pannkakor så de räcker till fler än en person, eller till ett antal matlådor också.
Squash- och morotspannkakor
Smet
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
salt, chiliflakes
Grönsaker
1 squash
1 morot
1 salladslök
smör att steka i
Blanda ihop smeten. Riv ner squashen, moroten och skiva salladslöken tunt. Stek små pannkakor i smör.
Stek under tiden bacon i ugnen till dess att det blir krispigt. Passar perfekt till pannkakorna (om man äter bacon förstås). Jag serverade också hemgjord tzatziki till. Den gjorde jag på grekisk yoghurt, riven gurka (krama ur vätskan), en riven vitlöksklyfta, lite pressad citron, flingsalt och svartpeppar.