På mitt fruktfat låg tre bananer som hade nått det stadiet att de blivit för mogna för att jag skulle tycka om att äta dem som de var. Först tänkte jag göra bananpannkakor men så fick jag ett infall att baka muffins istället. De blev saftiga och goda. Passar perfekt till en kopp kaffe eller te till frukost eller förmiddagsfikat. För att lyxa till dem lite är det smarrigt att göra en frosting med färskost, smör, florsocker och rivet apelsinskal. Mums!
Kanelmuffins med banan och apelsin
150 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 bananer
2 pressade apelsiner, ca 1 dl
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1. Vispa mjukt smör och socker vitt och pösigt.
2. Blanda i äggen, mosade bananer och pressad apelsin.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
4. Häll upp i muffinsformar. Det blev 24 stycken med den storlek på form jag använde.
5. Grädda i 200°, 15 – 20 minuter.
Sen är det bara att njuta!
Apelsinfrosting (räcker till halva satsen muffins)
25 g mjukt smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 apelsin – enbart skalet
Mixa smör, färskost och florsocker slätt.
Tvätta apelsinen och riv skalet fint (ta inte med av det vita) och blanda.
Fyll en spritspåse och spritsa ut ovanpå muffinsen eller bred ut frostingen.
Toppa eventuellt med syltade apelsinskal och riven mörk choklad. Eller ta något annat som finns hemma.