Det här är en god middag på fredagskvällen istället för taco. Snabbt att laga till går det också, längst tid tar klyftpotatisen. Se bara till att biffen är rumstempererad när det är dags att steka den.
Ryggbiff med senaps- och dragonsås
Klyftpotatis
Börja med klyftpotatisen. Tvätta potatisen, skala om det behövs. Skär i klyftor, lägg i en ugnsform. Ringla olivolja över och krydda med salt och chiliflakes (eller vanlig svartpeppar). Rosta i varmluftsugn, ca 20-30 minuter, 225°.
Karamelliserad lök
Skiva valfri lök fint, jag använde både gul lök och rödlök. Stek löken på svag värme i smör, rapsolja och några nypor råsocker. Krydda lätt med salt.
Senaps- och dragonsås
Gör en dressing med cirka 1 dl crème fraiche, 1-2 tsk senap, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk dragon, lite salt. Smaka av för att känna vilka ingredienser det behövs mer av.
Ryggbiff
Ryggbiffen ska vara rumstempererad. Krydda med salt och svartpeppar, stek i smör och rapsolja till dess att köttet är klart, medium eller på det sätt du vill ha ditt kött. Ta upp det ur stekpannan och låt det vila på skärbrädan en kort stund innan du skär upp det.
Servering
Lägg upp spenat i botten på en tallrik, lägg på en hög med lök och sedan den skivade ryggbiffen ovanpå. Toppa sist av allt med såsen. En liten hög med klyftpotatis vid sidan fullbordar det hela!
Smaklig spis!