Sonen sommarjobbar och hans arbetstider är minst sagt oregelbundna. Det gör att måltiderna serveras lite hipp som happ. Ofta är det viktigt att det går snabbt och att laga till halloumiburgare med vitlökssås och klyftpotatis tar inte lång stund.
Jag började med klyftpotatisen. Då använde jag små färskpotatisar som jag delade i klyftor, ringlade olivolja över, saltade och sist av allt strödde jag över ett lager anchochili. In i ugnen, 225 grader på varmluft. Efter ca 30 minuter var de mjuka inuti och krispiga utanpå.
Vitlökssåsen gjorde jag på mitt vanliga favoritsätt. Lika delar creme fraiche och majonnäs. 1 riven vitlöksklyfta, lite pressad citron och flingsalt. Det är allt som behövs!
Därefter var det dags att steka halloumin. Jag använde vanlig och chilihalloumi som jag stekte i olivolja.
När vi lade ihop burgarna tog vi även sallad, gurka och rödlök. Gott, snabbt och enkelt. Smaklig spis!
Pingback: Ugnslax med wokgrönsaker - Katarinas Spis