Kokboken börjar bli klar, nu ska den korrekturläsas en sista gång och någon bild på mig ska tas men sen….det innebär att jag inte längre enbart behöver laga gamla recept utan kan börja följa min vanliga väg att öppna kylskåpsdörren och titta vad som finns där att laga till. Det känns underbart, för även om det varit roligt har de senaste månaderna varit oerhört intensiva. När kokboken är klar kommer jag att presentera den här!
Lunchen idag fick bli en vegetarisk variant med ugnsrostade rot- och grönsaker tillsammans med en dipp gjord på yoghurt och färska örter. Yoghurten är även god till grillat kött, kyckling eller ugnsstekt lax. För att inte tala om att dippa grönsaksstavar till fredagsmyset.
Timjan och basilikayoghurt
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2-3 tsk flytande honung
timjan och basilika, ca 1 dl
flingsalt
Blanda yoghurt med honung. Smaka av om det behövs mer honung.
Hacka örterna, och rör ner.
Smaka av med flingsalt.
Vill man att det ska bli en lenare smak kan man ta crème fraiche istället, men då kan man minska mängden honung något.