Egna burgare med srirachamajonnäs är enkla och goda att laga till. Idag var det bara jag som skulle äta så när jag format burgarna kunde jag frysa in tre stycken till ett annat tillfälle. Förutom majonnäsen använde jag sallad, gurka, rödlök och ost på burgaren. Köpt hamburgerbröd fick det bli, baka eget hamburgerbröd är något jag aldrig gjort själv. Till detta goda klyftpotatisar. Hur som helst, det blev supergott!
Burgare (4 st)
400-500 g färs
1 msk olja med smak av chili och vitlök
3/4 tsk salt
1/2 tsk anchochili
Blanda ihop färsen med kryddorna och forma fyra burgare
Srirachamajonnäs (till en burgare)
2 msk majonnäs
en sprutt srirachasås
lite pressad citron
en aning flingsalt
Klyftpotatis
Två potatisar i klyftor, olja med smak av chili och vitlök samt lite salt och svartpeppar steks i ugnen 30-40 minuter, 225°.