Häromdagen var det viktigt att vi kunde sätta maten på bordet snabbt när vi kom hem. Tack och lov hade jag tid att tidigare under dagen förbereda middagen. Det fick bli en god thai-inspirerad kycklinggryta att värma medan riset kokade. Den har ganska många ingredienser men är ändå inte krånglig att laga till, resultatet efter allt hackande och annat är en härligt kryddig och god gryta!
Thai-inspirerad kycklinggryta
2 kycklingfiléer
2 paprikor
10-12 körsbärstomater
2-3 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
ca 4 cm ingefära
citrongräs
kaffir-limeblad
salt
1 tsk curry
2 tsk grön currypaste
1 burk kokosmjölk
1 burk majs
några nävar cashewnötter
färsk finhackad koriander
kokosolja att steka i
1. Börja hacka paprikorna, dela tomaterna, finhacka lök och vitlök och riv ingefäran.
2. Stek lök och vitlök mjukt i kokosolja. Tillsätt ingefäran, den gröna currypastan, curryn och låt allt steka ihop (det doftar ljuvligt).
3. Dela kycklingen i munsbitar och tillsätt i lök och kryddblandningen. Salta lätt. Därefter är det dags att tillsätta majs, paprikan och tomaterna.
4. Lägg i krossat citrongräs och kaffirlime-blad och häll sedan på kokosmjölken. (Använd pressad lime i slutet av tillagningen om det inte finns limeblad i skafferiet).
5. Låt det koka ihop till dess att kycklingen är klar och grytan blivit krämig.
6. Sist av allt tillsätts hackad koriander och några nävar cashewnötter.