En av alla dessa fina dagar och förstås har vi grillat till middag. Laxspett med sallad och en kall gurksås i nygräddade pitabröd. Det smakar smaskens en kväll efter jobbet när det ska gå snabbt att få maten på bordet.
Jag skar laxen i kuber och kryddade med salt och svartpeppar. Därefter trädde jag upp laxen på spett och stoppade dem på grillen.
När de nästan var färdiga stoppade jag in pitabröden och lät dem bli helt varma och få lite färg.
Med sallad, tomat och en gurksås som påminner om tzatziki blev vi så mätta att det var skönt med positionsstolar så att det gick att vila ner maten.
Gurksås
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1/3 gurka
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk pressad citron
1 tsk honung
salt, svartpeppar
Jag rev gurkan grovt, saltade lätt på den och kramade ur vätskan. Därefter rev jag vitlöksklyftan fint och blandade med gurkan och alla övriga ingredienser.