Gratäng på kycklingresterna

Du visar för närvarande Gratäng på kycklingresterna

Det blev kyckling och ris kvar sen vi åt av den goda ugnskycklingen häromdagen.

Av resterna gjorde jag en gratäng som smakade toppen.

I botten av en smord ugnsform lade jag riset. Sedan hällde jag över lite majs från frysen och lade dit ruccola. Den kyckling som var kvar delade jag i mindre bitar och lade på även den. I såsen blandade jag ner lite extra grädde innan jag hällde över även den. En näve jordnötter och nyriven parmesan över, därefter skjuts in i ugnen. Med sallad till blev det en god restmåltid.

 

image
Inte världens bästa bild men nog blev det nästan världens bästa restgratäng.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar