En nyfångad regnbåge, så god att den smälte i munnen när det var dags att äta.
Jag kryddade fisken med salt och svartpeppar på in- och utsidan, sedan fyllde jag den med ett rikligt lager citronsmör och stoppade in massor av dill. Fisken lade jag i ett foliepaket på grillen till dess att den var klar. Himmelskt gott!!
Till fisken serverade jag färskpotatis, en god sås, citronsmör i skivor och sallad.
Citronsmör
100 g smör
1/2 citron
1-2 msk dill
några nypor flingsalt
Pressa saften ur citronen och arbeta in i smöret tillsammans med hackad dill och salt.
Dill- och citronsås
2 dl grädde
3 dl crème fraiche
1/2 citron, pressad
1/2 fiskbuljongtärning
2-3 msk dill
svartpeppar
maizenaredning
1. Blanda alla ingredienser och låt det koka ihop en kort stund. Smaka av med svartpeppar och ev. salt.
2. Red av såsen med maizena så att den tjocknar en aning.
Regnbåge
salt, svartpeppar
citronsmör
massor av dill
1. Krydda fisken med salt och peppar på in och utsidan.
2. Bred ut ett tjockt lager citronsmör inuti och lägg i rikligt med dill.
3. Slå in fisken i folie och låt den stekas på grillen.