Måndag kväll, på diskbänken låg ett paket älgfärs som tinat och skulle göras något av. Planen var att steka färsen och ha som bas att fylla i pitabröd.
Men jag kände inte för tacokryddning så det fick bli lite andra kryddor den här gången. Med bland annat etiopisk peppar smakade färsen mycket och gott.
Till det hela hade vi ruccola, majs, riven ost, halverade vindruvor, creme fraiche och bananskivor.
Pitabröd med pepparfärs
ca 500 g älgfärs
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 salladslök
1- 1 1/2 tsk etiopisk peppar
mald koriander, curry och paprika pulver, 1-2 krm av varje.
salt
ca 1 dl vatten
1. Hacka all lök fint och stek mjukt i rapsolja.
2. Bryn färsen och blanda den med löken.
3. Krydda med salt, etiopisk peppar, koriander, paprika och curry.
4. Häll på vattnet och låt allt puttra till dess att färsen är nästan torr.
5. Smaka ev. av med mer kryddor.
6. Servera i pitabröd med valfritt smått och gott till.