På fruktfatet låg en banan som började få svarta prickar. Då passade det alldeles utmärkt att göra bananpannkaka till dessert. Jag gjorde en pannkaka utan tillsatt socker och med bovetemjöl, då blev den lite matigare.
Fast sedan åt vi karamelliserad mjölk (det fanns en halv burk kvar sedan födelsedagen), goda hallon och en klick grädde till. Så det var kanske inte det nyttigaste direkt….men mums så gott det var!
Om det funnits vaniljglass i frysen hade vi ätit det men det var tyvärr tomt i glasslagret. Däremot fanns vispad grädde i kylen, så den tog vi.
Bananpannkakor, amerikansk stil (10-12 små)
1 banan
2 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1. Vispa ägg och mjölk
2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i mjölk och äggblandningen.
3. Mosa bananen och blanda ner i smeten.
4. Stek små pannkakor i smör.
Bred ett tunt lager karamelliserad mjölk på varje pannkaka när de är färdiggräddade och toppa med en rejäl hög med hallon. En klick vaniljglass eller grädde smakar smaskens till!
Hej! Pankisarna ser ljuvliga ut men var tog bananen vägen i receptet??
Hälsingar
Ulla
Hej, ja det kan man ju fråga sig….nu är i alla fall den tabben åtgärdad! Tack för att du gjorde mig uppmärksam på bananen som försvann, för den var ju med när pannkakorna tillverkades.
Hälsningar Katarina