Det blir alltid som små skavrester när man skär kött på skärmaskinen ( i alla fall för mig). Så i helgen när jag skar till kalvinnanlåret till schnitzlar och rullader blev det lite köttrester kvar som inte var så helt och fint.
Dessutom var den sista biten svår att skära på maskinen, så den fick jag skära i småbitar med hjälp av en helt vanlig kniv istället. Resultatet av detta restkött blev en god köttgryta med lingon.
Lingonkalv (ca 2 portioner)
ca 150-200 g kalvinnanlår
1 pärllök
2 dl vatten
1 dl grädde
1 1/2 tsk oxfond
1 liten näve torkade trattkantareller
ca 1/2 msk grönpeppar
salt, svartpeppar
rapsolja
3-4 msk lingon
1. Hacka löken fint och fräs den och köttet i rapsolja.
2. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Smula i en liten näve torkade trattkantareller och mortlad grönpeppar.
4. Häll på vatten, grädde och oxfond. Låt koka en kort stund och smaka ev. av med mer kryddor.
5. Sist av allt precis innan servering häller man i några matskedar lingon.