Filodegspaket med älgfärs

En förpackning filodeg, lite färs och kryddor. Så mycket mer behövs inte för att få till ett gäng smakfulla paket att äta till middag.

 

Filodegspaket med färs (12-14 paket)

300-400 g älgfärs

1 liten röd lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

salt, svartpeppar

anchochili, paprikapulver, spiskummin

1/2 burk tomatsås av pizzatyp

mozarella

filodeg

 

1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek mjukt i olja på låg värme.

2. Bryn färsen, krydda och tillsätt lökhacket.

3. Häll på tomatsåsen och koka ihop.

4. Dela ett filoark i två delar. Vik varje bit dubbel. Lägg köttfärs på och en bit mozarella. Vik in ett hörn, sedan sidorna och rulla ihop. Pensla kanterna med vatten så fäster degen ihop.

5. Pensla med uppvispat ägg och riv parmesan över.

6. Grädda i 200º till dess att de får fin färg

 

En god sås till är att blanda 1 dl creme fraiche, 1 tsk röd currypasta, 1 krm sambal oelek, lite pressad lime och en nypa flingsalt.

image
Lökhacket svettas i pannan.
image
Färsen precis innan det är dags att portionera ut den på filoarken.
image
Nygräddade paket som hade en strykande åtgång.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar