En förpackning filodeg, lite färs och kryddor. Så mycket mer behövs inte för att få till ett gäng smakfulla paket att äta till middag.
Filodegspaket med färs (12-14 paket)
300-400 g älgfärs
1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
salt, svartpeppar
anchochili, paprikapulver, spiskummin
1/2 burk tomatsås av pizzatyp
mozarella
filodeg
1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek mjukt i olja på låg värme.
2. Bryn färsen, krydda och tillsätt lökhacket.
3. Häll på tomatsåsen och koka ihop.
4. Dela ett filoark i två delar. Vik varje bit dubbel. Lägg köttfärs på och en bit mozarella. Vik in ett hörn, sedan sidorna och rulla ihop. Pensla kanterna med vatten så fäster degen ihop.
5. Pensla med uppvispat ägg och riv parmesan över.
6. Grädda i 200º till dess att de får fin färg
En god sås till är att blanda 1 dl creme fraiche, 1 tsk röd currypasta, 1 krm sambal oelek, lite pressad lime och en nypa flingsalt.